Nr 80 Februari och lite annat

Åh – vad jag längtar till våren och sommaren. Jag tillhör den delen av befolkningen som är beroende av värme och sol – tänk att ligga på en klippa eller en strand och njuta av solstrålarna. Nåja – lite vinter och snö kan jag tänka mig –
t ex under jul och nyår – då ska det vara vitt och fint och jättestora snöflingor ska sakta dala ner från himlen – läckert. Några grader kallt och solsken – det är njutbart. Sedan – när jag var yngre – åkte jag slalom – vilket jag älskade att göra. Ibland åkte vi uppåt i landet och ibland åkte ner mot alperna. Så himla roligt! Några åk och sedan en paus på något ställe i backen innan man fortsatte att åka. Nu är det många år sedan – men jag tror att jag ska sätta upp det på min lista och faktiskt göra det igen – innan jag behöver en rollator. Jag undrar om jag skulle klara det? Kanske måste jag höja min försäkring? Jag har ingen utrustning kvar – men det kan man hyra. Då – för länge sedan hade jag en skidoverall – jättesnygg – vit med lite glada färgade streck på. Sådana gör man inte längre – tror jag. Jag har varit ute lite på rean för att se om jag kunde hitta någon snygg skidoverall – men inte. Nåja – det blir ingen skidåkning förrän till nästa vinter – och då är jag lite äldre – men förhoppningsvis blir det av – då – och jag har hittat min snygga overall.

Just nu har jag fullt upp med att ordna det sista innan min resa till Indien. Jag och en väninna ska dit och göra lite av varje. Vi ska hälsa på en kollega som bor i Bangalore – vi ska ta några dagar i Goa (sol och bad – viktigt) och vi avslutar våra tre veckor med några dagar i New Delhi. Det ska bli mycket trevligt med massor att titta på, massor av prat och förstås – shopping. Idag är det mycket lätt att fixa en resa av detta slaget – internet! hjälper till – tack för internet. Tur och retur New Delhi och sedan inrikesflyget – allt är bokbart – och det blir mycket bra priser när man gör det själv. Det dyraste och tuffaste var nog att skaffa visumet. Massor av papper att fylla i – förstås – sedan betalningen – suck – 1 299 kr per person. Kanske vill de inte ha turister i landet – vad vet jag – dyrt var det. Så gäller visumet bara i sex månader – men förstås – man får åka två gånger på det – men hallå – två gånger inom sex månader?

Just nu är vi inne i en hektiskt tid – revy tid. Sonen driver Trosarevyn och det går fantastiskt bra. De har fått fantastiska recensioner och är superduktiga. I kväll är det slutsålt – men det finns lite biljetter kvar till i morgon. Nästa lördag är det final. det finns bara ett ord – succé. Snacka om stolt mamma här – och därtill har han fått frågan om han vill hålla vårtalet i Trosa – underbart – vilken ära – och mamma växer – av stolthet – jag är snart tre meter lång.

 

2 reaktioner på ”Nr 80 Februari och lite annat”

 1. Först och främst Lisbeth – såklart du ska vara stolt mor åt din härlige Christer!!! Spark för återstående föreställningar!

  Vinter – nja, jag håller nog fan med att sommaren är bättre. Hösten är nog kanske ändå just min favoritårstid. Då när man kan krypa in under pläden, slippa blotta sig i sommarkläder…ja du vet gumman 🙂

  Slalom – ha ha ha! Jag har, tro’t eller ej också åkte lite ”slalom”. Första gången i Kläppens (Sälen) anläggning. Tog en privatlektion av en stackars lärare som hette Pierre.
  -Jahaja, har du åkt förr, vilken erfarenhet har du?
  -Ingen erfarenhet alls. Och …jag är gravid i 7:e månaden….
  -Ehhhh…..jasså….

  Jodå, det gick bra. Finemang faktiskt. Men jag tyckte lite synd om den stackars grabben!

  Indien – ja, kära Lisbeth stick iväg du! Tokfia! <3

  1. Vi får väl se vad gäller slalom – men – jag siktar på det – måste bara få göra det igen innan jag blir för gammal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *