Nr 73 Hemma igen efter tre veckor på Bali

Så var semestern slut och jag är tillbaka på denna sidan av vår jord. Blandade känslor förstås – härlig värme – kontra – novemberrusk i Sverige. Tre veckor var fantastiskt förstås  – men långa flygresor. Förr – för några år sedan – trodde jag att det skulle kosta skjortan och lite till för att åka till Bali – det ligger ju på andra sidan jorden – men nu vet jag bättre efter förra årets resa dit – och årets.

Är man ute i tid och bokar flyget kan man få en resa för drygt 5 000 kr per person – tur och retur. På nervägen var det ett byte – i Dubai – och på hemresan var det två byten – i Jakarta och i Dubai. Men vaddå – det var skönt att sträcka på mina ”långa” ben. Vi flög med Emirates – mycket bra och mycket god flygmat – vilket man inte kan säga om så många flygbolag faktiskt.

Att bo billigt och bra på Bali är inte svårt. De balinesiska hotellen är mycket bra. Vi spenderade de första 12 dagarna i Lipah och bodde i varsin bungalow på hotell Pondok Vienna Beach – 10 meter från havet – fantastiskt. Där ingår balinesisk frukost i priset och vi intog en del luncher och dryck där. När jag betalade min totala faktura för detta hade det kostat mig ca 3 500 kr – helt ok tycker jag.

Under våra dagar i Lipah målade vi Vedic Art under ledning av Lillemor Lagergren – helt suveränt. Hon finns på Facebook. Och troligen i mars – har vi Bali-utställning på Galleri Zebra i Södertälje.

När vi var i Lipah fick vi dock uppleva en mycket obehaglig upplevelse – lite före kl 06 på morgonen – sött sovande i en stor säng med himmel – blev det en jordbävning. Jag har nog aldrig kommit ur sängen så fort och kommit ut ur huset – dit också alla andra kom – oroligt tittande omkring oss för att se vad som händer. Vi var först oroliga för att det var vulkanen Angung som fick ett utbrott – eller en tsunamin – men – en ”vanlig” jordbävning men 4,9 på richterskalan – himla läskigt – efter ca en timma kom ett efterskalv – som var mindre – men väl otäckt. Det är då man inser att man bor på rätt sida av jorden.

Efter Lipah for vi vidare till Ubud – en liten stad  inne på ön. Där bodde vi i ett sagoslott med namn Narasoma – ett retreat centrum. Vi delade rum där och i priset ingår förstås frukost. Pris per rum för hela vistelsen – ca 1 500 kr – helt ok. I Ubud finns mycket shopping att göra – för att inte tala om alla ställen som har massage, fotvård och allt annat som man kan njuta av. Vi gick på Carlas massage och spa och tog pedikyr, manikyr, massage och ansiktsmassage – i olika omgångar – och priset – tja ca 70 kr per styck – vad kan man säga annat än – njut. Carlas finns på flera ställen på Bali så när vi kom till vår sista del av resan Nusa Dua – hittade vi förstås också till dem.

Nusa Dua har mest resorthotell och då vi inte bokat något i förväg började vi söka något när vi var i Lipah – och hittade ett lyxhotell Bali Relaxin Resort & Spa och vi lyckades för ett rum med frukost för 300 kr per person och natt – som det kan bli. På det hotellet var vi två helt unika varelser – två blonda svenskor – bland en massa kineser. Som det kan bli.

Nu gäller det att funder ut var nästa års novemberresa skall gå.

3 reaktioner på ”Nr 73 Hemma igen efter tre veckor på Bali”

  1. Lisbethan, som sagt – välkommen hem! Härligt att kunna resa iväg och såklart härligt att komma hem till oss små rara frusna novembervänner!
    Vi ses snart!

  2. Underbara dagar som vi hade, trots skalvet. Mycket prisvärt och trevliga dagar med målning och utflykter. Längtar redan tillbaka. ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *