Nr 61 Och så avgick AKB

Och hur blir det nu då ? Mycket har det stått i tidningarna idag och de senaste dagarna om detta och det spekuleras mycket om vem som nu ska ta över rodret för Moderaterna. Ärligt talat – vem av de kandidaterna man skrivit om idag klarar jobbet? Den enda troliga är nog Carl Bildt – en erfaren, kunnig och påläst politiker – men vill han? Och kommer han att få frågan? Resten av dem man skrivit om är tämligen okända – och då blir ju frågan om det blir samma som tidigare – det som de som lobbat för AKB:s avgång klagat på – och vad blir det för vinst då? Och – var fanns lojaliteten hos lobbarna – och vems agenda arbetar de för – egentligen?

Politik är inte lätt tror jag för det verkar som om politikerna lätt glömmer bort det de lovar i valtider och har man inte ett bättre minne så  kanske man inte ska vara politiker. Därtill kommer, att de lätt glömmer att de representerar ett stort antal människor som faktiskt har röstat på dem och som då troligen trodde på vad de lovade. Man måste alltid komma ihåg vem/vilka man har bakom ryggen – alltså de som man representerar för det är alltid de som står bakom. Står du framför folket – representerar du den politik du lovar att föra och står du framför politiken – representerar du folket som röstat på dig. Det är som sagt samma här som när du arbetar i en vanlig organisation – man representerar alltid icke närvarande person.

Förstås är det lättare för mig – sittande i min soffa en sen kväll med min dator i knät skrivandes  mina tankar och åsikter – än när man står där – men det är ju därför jag inte har betalt – och politikerna har en himla bra lön – och fallskärm – för jobbet. Jag säger inte att de inte är värda att få ordentligt betalt – för de är de – för som sagt – jobbet är inte lätt – men jag tror och hoppas att de vet vad de ger sig in i. Eller – det borde de göra i alla fall.

Nu börjar också ett tufft valår för alla människor i Sverige som har rätt att rösta. Politikerna och partierna skall återigen lova en massa saker – som de troligen glömmer dagen efter valet – och vi ska lyssna och sedan välja bland dem som vi tror och hoppas kommer att hålla sina vallöften. Och – det gör att det blir tufft för alla – för vem kan man lita på? Det som förvånar mig mycket är att den tredje makten – journalisterna – inte utvärderar föregående vals alla löften. Vad lovades och hur blev det i verkligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *