Nr 59 Sommaren går mot sitt slut

Så går sommaren mot sitt slut och hösten är på antågande – om man tittar i kalendern. Himmel – vad fort det går. Många är vi som vill förlänga sommaren och minska ner hösten och vintern – jag är en av dem.

Kanske borde man fundera över var men bor – vi har ju tillgång till hela Europa så – vem vet. Jag har en arbetskamrat som nu arbetar på att förändra sitt boende när han blir lite äldre och han har nu köpt en lägenhet i södra Europa som han fixar med. Kanske är något att tänka på. Fast – det blir lite långt till barnbarnen och det är ju trist. Fast å andra sidan skulle de kanske gilla att flyga ner till farmor emellanåt.

Igår var jag med min stora son och hans fästmö på en båttur ut till Husarö. En fantastisk dag  – men – man hade redan gjort höst på ön och allt var stängt. Trist tyckte vi då vi hade sett fram emot att gå upp till fiket och ta en kaffe med glass – men där var det redan höst.

Vi har ju haft en vacker helg med mycket sol – okey – lite blåsigt var det förstås – men solen sken. Det var kul att se alla människor ute, klädda i allt från linne och shorts till tjocka jackor. Jag undrade lite om vi verkligen var på samma plats och upplevde samma saker.

Nu när vi går mot hösten måste jag fundera över hur jag ska spendera den. Hur mycket ska jag arbeta? Var ska jag arbeta? Vad ska jag göra de andra dagarna – de dagarna jag inte arbetar? Förstås har jag mina olika projekt – det med köket och att få till det snyggt med nya bänkskivor, spis och nya golv – och rensa på vinden. Tack och lov har jag också både påbörjade och tomma dukar som behöver färg. Jag och Tessan ska ju förbereda för en tänkt utställning i vår – så det blir till att jobba på dessa så att jag har något att visa.

Men ännu så länge har vi vackra dagar att se fram emot – eller vad tror ni?

 

 

2 reaktioner på ”Nr 59 Sommaren går mot sitt slut”

 1. Jepp Lisbeth, nu går vi den härliga hösten till mötes. Att få kura i soffan och slicka i sig skitprogram på TV, att slippa springa runt i nakna sommarkläder…..det blir skönt! Och många är ni som planerar och till och med vågar boka resor till varmare länder – för sol/vila eller för utbildning. Lycka till!
  Ja, alltså jag har också en resa bokad!!!
  Jojomensan!
  Till Borås! jag och mina tornårsväninnor från 60-talet i Nynäs ses ju en gång om året ordentligt över en helg. I år ska vi glädja alla Boråsare. Jag åker ner en dag före de övriga – oooops, jag har bokat på Borås stadsteater. Otippat? Nä inte alls. Jag har ju mina vanor.
  Och det där med att fylla kalendern – du kommer med all sannolikhet att få dagar/kvällar/nätter att gå i med-och motvind. Men alla dagar är verkligen inte kul. Vad ska man göra och framförallt – varför gör vi vissa saker. Varför väljer vi vissa sysselsättningar, utflykter, resor, hobbysysselsättningar? Nä, alla dagar är inte kul! Det ska gudarna veta. Det gäller nog alla oavsett om man lever ensam eller i tvåsamhet, som förvärvsarbetande eller dagledig. Kanske är det så som Emils pappa eller om det var Alfons pappa som sa att man måste ha lite trist ibland för att verkligen uppskatta gulddagarna.

  Så, full fart mot måndagen. Jag har min första jobbardag!!!
  Ska bli kul!
  Kram!

  1. Du har så rätt – visst måste man ha tråkigt för att uppskatta det som är kul och trevligt. Skönt att du börjar jobba igen – så vi kan träffas före eller efter ditt jobb – eller mitt. Vore trevligt tycker jag. Jag har också arbetsdag idag – fast bara ett möte – men imorgon är det fullt upp från morgon till ena kvällen. Kram på dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *