Nr 39 Några lediga dagar

En fullbokad helg och sedan arbeta två nätter som jag just kom hem ifrån. Klänningen jag köpte så snabbt i fredags – blev en HIT – den var helt perfekt. Ibland bara funkar det!

Lärde mig något nytt också då jag fick rödvin på min fina mintgröna klänning. Ja – egentligen lärde jag mig det under midsommarhelgen men prövade det inte förrän nu. Ibland är man ju långsam i starten – i alla fall jag. Spraya lite med sprayflaskan Vanish – skrapa med en sked lite – och vips var rödvinet borta. Och jag gjorde det dagen efter så vinet hade torkat in ordentligt. De borde tillverka den i handväskstorlek så man kunde ha den med sig. Vore perfekt om man är ute och olyckan är framme eller på semestern. Så jag efterlyser en miniflaska – som ryms i en damhandväska. Sedan kan man ju alltid undra vad det innehåller för rävgift förstås?

Nu ska jag vara ledig till torsdag kväll då jag går på igen. Idag skall jag ägna mig åt mitt hem – det behöver lite omvårdnad – och det är så himla trist att städa så jag drar mig för det. Eller vad tycker ni? Och – även mina fönster behöver snyggas till – alltså putsas. Suck! Det är inte stort – bara tråkigt. Så – på med lite bra musik på hög volym – rock t ex som ger en massa energi – så går det nog. Och kommer jag väl igång – så går det nog ganska fort. Ska förstås också koppla av och göra något trevligt också – men vad det blir beror ju förstås på vad han där uppe bjuder på för väder. Sol – då blir det Eriksdalsbadet. Mindre med sol – då blir det troligen lite cykelturer runt vår vackra huvudstad.

Att arbeta på natten tycker jag är perfekt. Folk undrar hur jag orkar eller varför jag väljer det. Det passar mig så bra. Jag gillar att muffla runt i två timmar på morgonen innan jag ska till jobbet och skulle jag börja arbeta kl 07.00 så skulle jag behöva gå upp mitt i natten för att få mina egna timmar och hinna ta mig till jobbet. Inget kul alternativ för mig! Så eftermiddag/kväll eller natt är perfekt. Sedan gör man ju drygt 10 timmar på en gång – inte helt fel.

Så – dessa dagar är nu intecknade – skönt att ha något att göra!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *