Nr 34 …..och vad ska jag skriva om idag?

 

Suck – vad ska jag skriva om? Sitter på kontoret i Haninge och ska ha rådgivning till blivande företagare – och klient nr 1 uteblev – hur trött blir man inte av det. Kunde åkt hit en timma senare – vilket hade gjort mitt barnbarn mycket lycklig eftersom han fick kliva upp tidigt för att följa med mig. Nåja – han som uteblev får en faktura – och annars – är det ju kostnadsfritt.

Igår gick barnbarnet och jag till Eriksdalsbadet. Solen sken och jag älskar att sola. Vid ingången stod det att som vuxen ska man betala 70 kr och barn 20 kr. Förstås frågade jag om de inte hade rabatt för pensionister eftersom det inte stod på prislistan – men se de hade de – 50 kr för mig – många 20:or små – blir en stor stor å. Så glöm inte att fråga efter rabatt om du är pensionist – det kan löna sig.

I helgen skall vi åka ner till Småland och gratta vår faster som fyller 90 år – en pigg dam som alltid har hjälpt alla andra hur mycket som helst – och gör det fortfarande – hjälper de gamla alltså – och då kan de ofta vara yngre än vad hon är men hon säger ändå – de gamla. Vi åker fram och tillbaka över dagen – det är ju bara 35 mil så det är lugnt. Tänk när vi var barn och åkte ner för att hälsa på farmor och farfar och alla kusiner då var det var ett helt företag och man åkte definitivt inte över dagen. Det krävde minst en övernattning och vi stannade på vägen för att äta på Ålberga motell. Tiderna och farten förändras. Inte hade vi bilbälten och ofta stod vi emellan framsätena för att se ut ordentligt. Den delen var inte helt okomplicerad då vi nästan slogs om att få stå där – vi var ju tre barn till antalet. När vi hade en kombibil slogs vi om att få vara längst bak med våra leksaker och en kudde. Ja – tiderna förändras – och reglerna.

I morgon skall vi till Södertälje – och ha rådgivning under förmiddagen. Helt plötsligt uppstår det lite problem – eller vad man ska kalla det för. Man håller på och bygger om en massa tunnlar vilket påverkar pendeltågen så i morgon blir det bussen från Liljeholmen. Annars tycker jag att pendeltågen funkar mycket bra – nåja – ett och annat stopp förstås – men säg den bilresa i  rusningstrafik som inte har långsamma köer. Barnbarnet får ta med sig sin packning då han ska hem till Västerljung på eftermiddagen igen. Pappa får hämta i Södertälje så det blir ett besök hos min lillasyster i vänta på hämtning.

Lite städning skall jag också ägna mig åt i helgen – och tvätt. Trots att jag bor mycket litet – så är städning urtrist. Tänkte att det skulle gå som en dans när lägenhetsytan halverades – men så är inte fallet. I huset håller man på att bygga om tvättstugan och det skulle ta en vecka och vara klar den 16 juni. Är den det – klar alltså? Nix – inte då! Så nu börjar det bli kris. Jag har nu bokat in mig i helgen – i hopp om att den är klar – men jag tvivlar. Får nog göra ett besök i min väninnas tvättstuga snart.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *