Nr 31 Lite lösa tankar

Hjärnsläpp eller vad? – Ja – ibland kan man undra. Ibland rinner orden ur mig när jag skriver och ibland är det bara stopp – totalstopp!

Jag har under mina veckor här som bloggare försökt att ha lite åsikter om lite av varje – gjort mina kommentarer och inlägg och det har varit ganska enkelt. Förstås har jag flera ämnen som jag påbörjat och som jag arbetar med men inte färdigställt – eftersom jag inte är nöjd.

Så vad gör man när man är tom på ord? Jag vet inte men jag letar efter dem – orden alltså – överallt. Inte så lätt att hitta dock men, tids nog kommer de fram från de vrån där de gömt sig – kommer ut ur garderoben så att säga.

Nåja – nu  är det snart midsommarafton och jag tänker tillbringa den med ett gäng underbara kvinnor i åldrar 60-74 – tror jag. I alla fall vet jag att det blir mycket prat och massor av skratt – i kombination med en massa god mat och dryck. Det ska verkligen bli riktigt roligt. Jag brukar säga till en av kvinnorna att hon borde ta jobb som Stand Up:are för emellanåt eller rättare sagt allt som oftast – får hon verkligen till det och man vrider sig av skratt och undrar var allt kommer ifrån. Själv inser hon inte hur rolig hon är – bara så där – nyss fyllda 74 och helt underbar. En utav de andra kvinnorna i detta gäng härliga kvinnor – bjöd verkligen på massa glada skratt för något år sedan när hon berättade om hur hon gjorde en snabb döstädning efter att hon kommit på att hennes barn skulle ta hand om hennes saker efter att hon dött. Framför allt några saker hon absolut inte ville skulle komma i deras händer. Som sagt – tillvägagångssättet var oslagbart – en biltur – ett öppet bilfönster – och en jätteåker. Perfekt! Som sagt – ett härligt gäng. Tänk er bondens min när han skulle slå höet och hittar hennes skatter!

Jag har lite andra väninnor som jag umgås med – på olika sätt – så beroende på vad jag behöver just den dagen – umgås jag med dem som passar i tanken och känslan. Oftast blir det bara förstås eftersom man inte alltid vet vad man behöver just den stunden. För visst är det härligt att ha olika slags väninnor som står för och är på olika sätt. Till exempel – vill du ta det lugn och bara gå ut och äta lite, snacka, promenera eller bara vara är det någon som passar bäst för det. Är du deppad och nere finns förstås väninnan som är den ultimata lyssnaren eller tröstaren. Vill du gå ut och shoppa för att sedan besöka några trevliga pubar som du kanske till och med är med och stänger (alltså är kvar tills stängningsdags) så finns det någon annan eller några andra som passar för det. Det är som filmen ”Den Tatuerade Änkan” – någon för varje dag och olika behov. Den kommer förresten upp som teater i höst – kul! Undrar om de har pensionist priser på den??

Första maj i år skulle jag ha minskat min arbetstid ordentligt – hade jag tänkt. Blev det så? Nix – inte då – och ni som känner mig hade nog redan listat ut det – innan. Men kanske blir det så till hösten för i sommar skall jag gå in och arbeta som sjuksköterska – ni vet – bästa pensionsförsäkringen – man behöver aldrig vara utan arbete och pengar – man kan arbeta hur mycket man vill och orkar – allt för att ha pengar att roa sig med – eller resa. Min plan vad dock att jobba mindre, måla, skriva och fundera över vad jag skulle gör med resten av livet. Nåja – jag hinner nog med det också – i höst – eller vinter.

Lite ledig i sommar skall jag dock vara – men det är inte några sammanhängande dagar eller veckor – men ändå – lite ledigt blir det. Så nu hoppas jag på en mycket solig sommar så jag kan spendera mina lediga dagar vid något badställe – eller rasta min fina trampcykel och ta några vändor av lite längre och kortare slag. Förstås använder jag cykelhjälm för till skillnad av en hel del andra som jag ser här i Stockholm, så är jag bara utrustad med ett huvud – och det är jag rädd om.

Ha nu en fantastisk midsommarhelg, njut av maten, livet och vädret oavsett vilket väder det är. Det värsta som kan hända vid regn är att du blir lite blöt.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *