Nr 23 Att fylla en dag

Vad fyller man en dag med när man inte arbetar? Ja, det är en svår fråga som jag nu borde kunna svara på – men icke sa Nicke. I förgår var jag rådgivare i Södertälje – och igår i Haninge men jag menar de där dagarna som man faktiskt är ledig. Min plan var att måla och skriva – men så kom solen – och då känns det inte som några bra idéer. Min morfar var mycket svår att få tag på – efter att han blivit pensionist var han mer upptagen än någonsin – är det så det är? Jag menar – man bokar in en hel massa bara för att man är ledig – egentligen – och kan.

I måndags tog jag med mig datorn ut och min plan var att sätta mig på ett fik i solen och låta tankarna fylla en sida – så glömmer jag mitt internet hemma – suck. Hur glömsk får man vara? Men jag ska försöka mig på det igen – en annan dag när solen skiner – och jag ska ändra mitt internet och par koppla datorn med telefonen – förstås.

Har funderingar på att soliga dagar åka eller gå ner till Eriksdalsbadet och sola när det är fint väder. Det är inte så långt dit och det är fin omgivning. Inte den delen som är inhägnad och kostar pengar att gå in till, utan till naturen bakom det badet – nere vid vattnet. Det ligger fina smårestauranger och caféer där – eller gjorde förra sommaren i alla fall. Förhoppningsvis är de kvar i år. Förra sommaren promenerade jag bort en bra bit – vackert och en väldig massa folk.  Jag tänkte då ta med mig en filt, lite kaffe, några frukt eller nå´t – och min dator – eller lyssna på en bok – eller bara vara och njuta av solen samtidigt som den får ge mig en fin färg.

Jag tänker också använda min cykel mer än förra året för det finns en ofantlig mängd fina parker och områden i Stockholm som det är cykelavstånd till – kanske se någon föreställning med Parkteatern. Jag har bra väskor till min cykel så jag kan packa allt jag behöver – och hjälm förstås – och kilometerräknare/hastighetsmätare. Cykeln har också varit och fått lite omvårdnad – så allt funkar som det ska.

Apropå hjälm – det är många i Stockholm som använder hjälm såg jag en morgon på väg till pendeln – men – också en mängd människor som törs köra på Götgatan utan – hur tänker de om sitt huvud egentligen – tror folk att huvuden finns som reservdelar – skada ett och få en ny – hur vill du se ut? För länge sedan  (början -90-talet)cyklade jag Vättern runt och alla var tvungna att använda hjälm. Då var hjälmarna urfula – idag är de ju snygga och i läckra färger även om bägge förstör frisyren. Fast man skulle ju kunna ha den där hjälmen som ligger som en krage runt halsen och som blåses upp vid en olycka. Problemet med dem är att dels är de väldigt tunga och dels om de har blåsts upp – får du skaffa ny – inte alltid enkelt beroende på var du är på din tur – eller hur?

Idag kommer hantverkaren, Mikael, – han som skulle kommit förra veckan. Det blev något fel, missförstånd, i bokningen så han kom inte – men – nu håller jag tummarna på att han dyker upp efter lunch.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *