Nr 13 En kvinna i sina bästa år

 Ibland säger man att ”jag är en kvinna i mina bästa år” men – när inträffar det egentligen – och vad betyder det? Jag fyller 65 år nu i maj och tänker att mina bästa år är nu. Men kanske var det för tio år sedan eller för tjugo år sedan – också?

Är det när man är ung och är ute och roar sig, blir uppvaktad och allt leker? Eller är det när man ser att barnen växer upp och det går bra för dem med utbildning och arbete? När barnbarnen kommer och man får lämna tillbaka dem när de är griniga eller sjuka? Eller är det kanske när man som medelålders har släppt ut barnen ur boet och går in för att göra karriär i arbetet och som en fri själ börjar titta sig efter en ny partner?

Jag vet inte men jag undrar lite över det eftersom jag nu, ja just nu, upplever att jag är i mina bästa år. Fast ska sanningen fram har jag nog känt så många gånger under livet.

Nu när jag kommit upp lite till åren har jag blivit tryggare med mig själv – tror jag. Utbildningarna är fixade. Jag har, för säkerhets skull två högskoleutbildningar – man vet ju aldrig och plugga var kul. Jag törs mer och gör mer utan att fråga om lov eller lyssna på vad andra tycker. Jag klär mig som jag vill både vad gäller färger och mönster och – jag trivs!

Jag har varit ute på en datingsite för några år sedan eftersom jag kände att det skulle vara trevligt att träffa någon liten vän. Jag tänkte inte flytta ihop, men vill gärna träffa någon –  som särbo eller lustbo, eller vad man nu vill kalla det. När man väl hade skrivit in allt om sig själv skulle man också tala om vad man/jag sökte. Lätt tänkte jag. Jag vill ha en man som är lite yngre än vad jag är och som har en bild på sig själv på sidan, nytagen. Gillar inte blinddates. Det är inget konstigt med det – tyckte jag. Dock fick jag emellanåt mail via siten med några knäppa, nedlåtande kommentar – om att jag söker yngre män? När jag då tittar in på deras sidor så vad söker de – jo – yngre kvinnor.  Nu pratar vi inte om några år yngre kvinnor bara, utan det var ett ordentligt spann på ålder vi talar om för deras del, tjejerna kunde varit döttrar till dem. Förstås finns det andra män – också. Vän av ordning undra nu förstås hur unga de var jag sökte – ja inte var det män som skulle kunnat vara mina barn. Jag brukar säga att ska jag träffa en ny man så ska han överstiga skamgränsen – vilket är mina barns ålder. Jag har t.o.m lagt till många år från barnens, så från tio år yngre upp till min ålder var mitt spann. Fast mina barn säger till mig att – åldern är bara en siffra. En del av männen tror att de är ”Guds gåva till kvinnorna” och det vet vi ju alla att så inte är fallet – ett totalt missförstånd – för – det är ju vi, kvinnorna, som är guds gåva till männen – eller hur? Eller – är det så att vi är gåvor till varandra och att om man har det i minnet – och behandlar varandra med respekt, blir allt bra.

Jag är en kvinna i mina bästa år och är alltså mycket aktiv och gör olika saker som roar mig och många män i min ålder väntar – tyvärr – bara på pensionen och att ta det lugnt. Därtill var det många män som definitivt trodde på blinddates – i alla fall vad gällde bilder på sig själva (åter till Guds gåva). Bilder fanns det – men på blommor, bilar, naturen mm. suck!!! Höjden var mannen som hade en bild på en fisk han fångat – och hur kul skulle det vara att dejta en fisk – ok då! – om det är en sjötunga (sällsynt och supergod) får jag väl fundera på det? Hur svårt kan det vara? Men – jag är en kvinna i mina bästa år – så numera är jag inte kvar på sidorna – tröttnade helt enkelt. Ha en bra dag och njut av livet!

 

2 reaktioner på ”Nr 13 En kvinna i sina bästa år”

    1. *ler* ja du – det är inte lätt idag att – som kvinna – hitta en ny. Kanske är vi för kräsna? Kanske är det ett manligt privilegium att få söka sig något yngre – men inte en kvinnas?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *