Nr 12 Tankar om mitt kök.

Jag har funderingar på att göra om i mitt lilla kök. Inte byta luckor – för de är helt ok – men byta bänkskivor, spis och golv. Detta har jag funderat på sedan jag flyttade in för två år sedan – lång process eller? Suck – ibland är jag mycket snabb – och andra gånger tänker jag länge. Det är nog tvillingen i mig som gör att det blir så. Den ena arbetar snabbt och den andra är försiktig. Ju äldre jag blivit desto mer plats tar den försiktiga – jobbigt.

Bänkskivorna var mycket tråkiga laminatskivor i något som troligen skulle likna sten – beige färg – inte kul och jag är ingen beige person. Jag började med att köpa en burk färg – svart – då jag siktar på att köpa svart bänkskivor i sten och något som heter Häfta, en slags grundfärg man måste ha för att måla laminat så att färgen fastnar. Sedan var det bara att måla. Härdning i dagarna tre – sedan på med sakerna som ska vara där. Jättesnyggt. Nu frågar sig nog vän av ordningen varför jag målade – jo – för jag ville se hur det skulle bli med svarta högglansiga bänkskivor förstås. Det hade blivit dyrt om jag köpte skivorna och sedan inte gillade resultatet. Nu kostade detta prov mig 350 kr och lite arbete – helt ok. Jag tänker dock inte göra på samma sätt med golvet – där får jag gå på magkänsla. Mikael M. – hantverkaren, är bokat och kommer den 24 maj för att titta på jobbet – och lämna offert. Jobbet vill jag ha gjort framåt höstkanten.

Och – jag ska köpa ny spis. Den jag har är tämligen ny – men – det är gas. Sist jag fick räkningen reagerade jag på summan. Själva gasen var tämligen billig – men nätet fram – suck. Jag ringde till Stockholm gas och frågade hur jag skulle göra för att koppla bort spisen och de talade om att jag var tvungen att anlita ett företag som var specialister på detta – och de tar 2 500 kr för jobbet fick jag veta när jag ringde de företagen. Men – så får det bli.

Så nu har jag varit runt och tittat på spisar och frågat vänner och bekanta. Jag måste ha en i rostfritt stål (eller liknande) då kyl/frys och diskmaskin är det. En del säger induktionshäll och andra säger – köp ingen induktionshäll. Så vad ska jag göra? Prismässigt går det två vanliga hällspisar på en induktion. Spisen skall jag få till innan sommaren – har jag tänkt – vi får se hur det blir. Tänkte att något av de stora varuhusen skulle ha en drive på spisar med bra priser så jag kan göra ett fynd. Gillar att fynda!

Så kommer vi till golvet. Tufft! Egentligen skulle jag vilja byta golvet i hallen samtidigt så att det blir enhetligt. Och – jag skulle vilja ha ett grått eller vitt stengolv. Högglansigt. Tror detta skulle bli läckert. Då jag i mitt tidigare boende använde mig av Mikael hantverkare så vet jag att han både är kunnig och bra på det han gör – så jag kommer att konsultera honom i ärendet. Behöver ni en garanterat bra hantverkare – så hör av er. Han och hans mannar är bäst.

Får jag nu till detta – blir det ett superfint litet kök!

5 reaktioner på ”Nr 12 Tankar om mitt kök.”

  1. Hej!
    Varför säger folk inte induktion undrar jag? Vi har det och det är toppen, går snabbt mm. Jag skulle kolla in Ikeas sortiment, vitvaror, dom har en hel del fint, även bänkskivor! Golv är svårt att säga något om utan bild. Svart bänkskiva i köket blir säkert snyggt! Svårt att säga utan bild på hela köket. Lycka till!

  2. Hej Lisbeth!
    För mig är det ensjälbköarhet att vilja induktion. När vi för många år sedan gjorde om vårt kök, var vi fega, vi valde två av varje. Något vi ångrat. Det är mycket smidigare att laga mat med induktion där du har full koll på värmen. I övrigt är fet svårt att tycka då smaken kan vara så olika, men ändå bli fint hos någon annan. Tanken jag fick hos dig som man kunde fundera på är att mörka val gör en liten yta mindre. Ljusa val gör utan större, men så var det där med tycke och smak? Kram Christina

    1. Tack för din kommentar. Jag ska absolut ha dessa i åtanke. Hantverkaren som ska göra resten av det som jag vill ha gjort kommer i morgon för att titta och kunna lämna offert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *