Nr 7 Kläder och sånt

Hur ser det egentligen ut i våra garderober? Hur mycket hänger där som är för stort eller för smått eller som vi inte vill ha mer och som vi ledsnat på?

Kläder är inte lätt om man inte har en figur och en längd som en ungdom eller modell. Jag var ute häromdagen och spanade in vad som kommit in nu och vad man ska ha framåt i sommar. Massor av det jag såg var läckert – men – suck – tänk om…. jag var yngre …. eller längre. Nåja – förstå finns det massor som jag kan ha också – nu – men det har inte alltid varit så.

För några år sedan var jag ganska mycket tyngre – men fortfarande lika kort – en och en halv meter över havet. Förstås kan vi lägga till ett antal cm p g a mina skor då jag oftast har ”lite” hög klack t o m på ”gåskor” vill ja ha dem lite högre – baktill. Detta gör att jag oftast mäter 153-160 ca på höjden. Om man nu vill köpa läckra kläder och väger alldeles för mycket och har passerat en ålder av 40 är det inte alltid kul. Det är som om de som tillverkar kläder inte fattar att men även som överviktig och lite äldre vill ha läckra kläder och inte bara svarta skynken. Kanske är det så att många med övervikt dras till kläder som gör att man inte  syns och som döljer alla kurvor – fast jag tror att jag många gånger gjorde tvärt om. Om några av mina vänner skulle uttala sig om min klädsel då skulle de nog säga att jag vågade det – klä mig lite tight alltså. Och vi är många som vill visa upp våra kurvor utan att se utklädda ut. Kurvor är läckert!!!

Idag finns det en kroppsfixering som säger att man ska vara perfekt och vältränad – och ung. Men så ser det inte ut för de allra flesta. Och har man fött några barn – så syns det. Tack och lov har det börjat bli vanligare med plus modeller – alltså kvinnor med normala till lite större kurvor. Så det tar sig.

Men åter till garderoben efter detta lilla sidospår. Garderoben har en tendens att bli full – snabbt. Jag bor i en lite lägenhet på Södermalm och har då inte så mycket till garderob. Jag har alltid drömt om en walking closet – men – drömmen känns väldigt långt borta. Men den dagen jag vinner på lotto ….. Jag försöker med jämna mellanrum göra en dykning i garderoben och rensa. När jag gör det funderar jag alltid över vem jag skall skänka kläder jag inte vill ha till. Många gånger blir det till någon jag känner och andra gånger är det Röda Korset som får en kasse.

När jag hade gått ner en massa i vikt för ett antal år sedan gjorde jag en ordentlig rensning. Allting hängde jag upp på vädringsställningar i vardagsrummet (bodde större då). Så bjöd jag hem  ett gäng väninnor i olika storlekar på lite ost och vin och talade om att gratisshoppen var öppen – så – varsågoda – pröva och ta med er det hem som ni vill ha. Det blev många glada skratt under kvällen. Klädprovning blandat med ost och vin – kan det bli bättre? Det mesta blev jag av med och resten – gick till Röda Korset. Har ni kläder, skor, handväskor och smycken eller annat som ni också vill bli av med så – ha en trevlig kväll – om ni inte väljer att stå på loppis.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *