Nr 4 Om bara……

Hur många gånger i livet säger man ”om bara……” Och det gäller inom många olika områden. Om bara….

Om bara

…… jag var lite längre så skulle allt vara mycket lättare. Jag skulle nå mycket längre upp i skåpen och inte behöva stegar. För att inte tala om att handla – har ni tänkt på hur ofta saker ni ska handla står på översta hyllan. Fast ni kanske är långa – men ju äldre vi blir – desto mer krymper vi. Så välkomna ner till min nivå. Har ni någon gång tänkt på kundvagnar i mataffären – de stora menar jag. Om jag ska använda en sådan har jag nästan handtaget vid hakan och skulle jag behöva ta en sådan vagn – är det svårt att plocka upp varorna från botten när jag ska betala då det är svårt att nå dit – ner. Tack och lov har en del affärer numera en mindre modell av vagn.

Höjden var en gång i Värnamo (länge sedan). Jag skulle köpa skor. Min storlek är 36 – alltså små fötter, och jag är då följaktligen inte så lång.  Denna skoaffär hade mängder av skor från golv till tak och det de gjort var att ställa upp dem i fallande skala – alltså minsta skorna högst upp vid taket och de största storlekarna i golvhöjd. Hur tänkte man egentligen? Min första reaktion var att gå därifrån  men sedan flög f-n i mig och jag gick fram till kassan och bad att få tala med chefen. När han väl kom och frågade vad jag ville så talade jag om att jag var en av de kunderna han inte ville ha i  affären. (förstås med ett leende på läpparna). Frågande tittade han på mig och sa att visst ville han ha mig där, och frågade varför jag sa så. Jag talade om att jag är 152 cm lång och har storlek 36 i skor – och dessa har ni ställt högst upp, vilket gör att jag inte når dem och kan då alltså inte prova dem. Han såg mycket snopen ut. Han hade inte haft en tanke på det men berättade att de var på gång att flytta till nya lokaler och lovade att vända på det hela i den affären. Sedan servade han mig tills jag var klar.

…… inredarna på fina restauranger skulle kunna sätta upp speglar så att både korta och långa kan titta i dem. Jag är fåfäng och efter lunch vill jag gå på toa, tvätta händerna och måla läpparna. På många ställen funkar det dåligt då spegeln är uppsatt – förstås tjusigt – men jag kan bara se översta delen på mitt huvudet. Suck!

Om bara

…… det var fint väder så jag kunde sola.

…… det regnade lite så jag slapp vattna.

Om bara

…… jag hade pengar så skulle jag resa mer.

…… jag slapp alla räkningar en månad.

…… jag kunde få en dagskassa från IKEA (vilken dröm)

…… jag bara vann på lotto.

Skulle jag resa mer och vara lyckligare – tja, jag vet inte men det skulle definitivt vara enklare om man inte behövde fundera över pengar. Det som är skrämmande tycker jag är att många människors prioriteringar gör att de lever över sina tillgångar – vilket då dessa föräldrar överför till sina barn. Man ska ha det senaste i allt och är aldrig nöjd –  spara till det man vill ha?

Vi  har tyvärr också många pensionister i Sverige som inte ens kommer upp över gränsen som EU satt som gräns för fattig – och det tycker jag är en katastrof. Vi vill i världen framstå som världens bästa land och att vi tar hand om alla som behöver och att alla andra i världen ska göra det också  – men vi har inte sopat rent framför vår egen dörr. Sorgligt!

Om bara

…… jag var yngre. Alla unga verkar ha så roligt och alla unga är så snygga numera. Kommer inte ihåg att det var så när jag var ung.

…… jag bara var äldre (det om bara var när jag var för ung för att kunna göra vissa grejor)

Åldern – man blir äldre – vilket är bra – för vad är alternativet?

Om bara

…… jag hade ork att skilja mig

…… jag hade en härlig relation

Vad gäller relation/icke relation måste jag nog ta en ordentlig funderare över vad det är som styrt mig i mitt handlande att kliva i eller ur en relation. Jag har fått lära mig mycket om mig själv – en spännande och inte alltid så trevlig erfarenhet.

Ja – det finns massor av om bara (eller tänk om). Frågan blir ju – skulle jag vara lyckligare? Skulle jag verkligen vara lyckligare om alla dessa om bara inte fanns? Jag är inte så säker på det. Mycket av det jag önskar mig kan jag faktiskt få till –  med lite ansträngning – förstås – vädret kan vi dock inte påverka så det är egentligen inte värt att yvas över. Vill jag ha fint väder – får jag troligen ta en flygtur till södern. Men mycket av det andra kan jag göra något år.

Längden – tja, svårt att göra något åt – men det finns alltid höga klackar att ta till. Eller ta chansen att be någon trevlig person (herre – jag är ju kvinna och singel) att hjälpa till.

 

En reaktion på “Nr 4 Om bara……”

  1. ???
    … om jag bara hade tid, så skulle jag … det fanns massor på min lista när jag fortfarande jobbade. Nu när jag har all tid i världen, så blir vissa saker inte av ändå. Så det är nog så att man kan alltid ta sig tid till det man innerst inne vill… undrar bara varför jag skyllde på tiden när jag egentligen inte ville ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *