Nr 1 Så var man då där!!!!

Jag kan inte fatta vart alla åren tog vägen. Jag var ung, bodde i Stockholm, bodde utanför London, roade mig massor – och lärde mig engelska, kom hem och träffade min blivande man och mina barns far, sjukdom, giftermål – begravning. Sorg och saknad – i massor och upphöjt till 100 då både make och mamma dog samma år.

Studier, handla, laga mat, sköta hem, sköta barn, studera, sköta barn, studera, sköta barn och städa och studera – Examen!!! Yheee!!!

Arbeta, sköta hem, sköta barn, vårda patienter också lite dans. Helt plötsligt är barnen stora och jag är chef. Vårda personal, räkna pengar och ta reda på var mina stora ungar håller hus.

Träffar man – lämna man, träffar man – lämnar man, flyttar, flyttar, flyttar, startar företag och flyttar igen. Och nu bor jag på Söder i Stockholm.

Och ändå undrar jag över vad jag åstadkommit i livet. Vart tog alla år vägen. Jag var nyss bara 37 – fast snart är jag 65. Det fanns en massa år däremellan som bara försvann. Pensionär heter det – men i min värld heter det Pensionist. Uttala orden så märker ni – Pensionär är ett tungt negativt ord men säg Pensionist – och du ler i slutet av ordet. Skönt.

Varför startar man en blogg – i min ålder? Jag vet inte – och vi får se vart detta bär hän. Jag tror att av alla de som bor här i denna stad är det ca 75% som är singlar. Undrar hur fördelningen man/kvinna ser ut – och i vilken ålder. Vad gör man och hur lever man här? Hur får man livet och pengarna att räcka till? Finns det några bra knep tro? Jag vet inte för det är inte förrän nu som jag har fundera över det – nåja – det senaste året faktiskt. Det tog ett år att fundera på vad jag ville göra med resten av livet. Och det slutade med att jag avslutade de fasta uppdrag jag hade för att nu frilansa med olika saker.

Spännande och oroligt – på samma gång. Och – så blev det en blogg – bl a – för det blev fler saker som jag påbörjat – flykt från sysslolöshet skulle jag tro – eller?

Detta fick bli min start här. Ska försöka vara lite mer ordningsam och fokuserad nästa gång för detta blev verkligen som pyttipanna. Lite av allt.

5 reaktioner på ”Nr 1 Så var man då där!!!!”

    1. Tack kul att du läser det och gillar den. Nix – det heter pensionist – det är ett ord lånat från danskan och är samma som pensionär – men pensionär är ett tungt negativt ord och när man säger pensionist så t o m ler du i slutet av ordet – försök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *